Ево у чему је разлика између хрватске и српске сарме!

0

Сарма је култно јело на овим просторима, а зимско време је „ударни термин“ за овај специјалитет.

Сарму својатају сви народи бивше Југославије, па и шире, али појединци су отишли толико далеко да пошто-пото покушавају да направе своју националну верзију тог јела.

Најдаље је, чини се, отишла једна куварица из Хрватске, која у сарму ставља – хрватско месо.

Наиме, и мала деца знају да се овај специјалитет прави од млевеног меса. Неки воле јунетину, неки свињетину, а најбоља је када се та два меса измиксују.

Ипак, ова домаћица је направила велики искорак и по том питању, па је чак и месу доделила нацоналност.

По њеном рецепту за сарму се користе ХРВАТСKА свињетина и ХРВАТСKА јунетина! Међу састојцима се налази и један локални – вараждинско зеље – али њега можемо да подведемо под локалпатриотизам.

Додуше, остало је нејасно које су националности остали састојци, попут сланине, лука, куваног парадајза…

 

Aло

ПОСТАВИ ОДГОВОР

*