Ево зашто Фејсбук тражи да се аплоудују „голе фотографије“

0

Компанија је покренула нови програм осмишљен да заштити податке корисника како би решила проблем „осветничке порнографије“.

Као део свог пробног механизма за спречавање објављивања интимних фотографија без пристанка, „Фејсбук“ је позвао своје кориснике да шаљу овој друштвеној мрежи своје „голе фотографије“, јавио је „Индипендент“.

Према представницима компаније, корисници могу аплоудовати сваку слику за коју мисле да их може компромитовати. Друштвена мрежа ће скенирати фотографију и креирати дигитални „отисак прста“ како би се спречило да се такве фотографије објављују у будућности.

После процедуре, фотографија ће се избрисати, али ће „отисак прста“ бити сачуван у бази података. Касније ће се поредити са свим фотографијама које се деле на Фејсбуку, Инстаграму или Месинџеру и ако буде поклапања, фотографије ће бити блокиране пре него што се објаве на мрежама.

Иницијатива је осмишљена да спречи тзв. „осветничку порнографију“ — кад се објављују интимне фотографије којима се компромитује особа која је на њима.

„То је понижавајуће и уништавајуће за особу чије се интимне фотографије деле без њеног одобрења а ми желимо да учинимо све како бисмо помогли жртвама злоупотребе“, рекла је Антигона Дејвис, шеф Одсека безбедности у Фејсбуку.

Међутим, слике ће и даље бити аплоудоване и анализираће их специјално трениран тим.

Нова опција доступна је на територији САД, Велике Британије, Аустралије и Канаде.

Спутник

ПОСТАВИ ОДГОВОР

*