Фантомски тужилац води случај рушења у Савамали

0

Прошло је пет месеци откако је група маскираних људи у изборној ноћи суспендовала правну државу и порушила више објеката у Херцеговачкој улици. Тужилаштво о том крималном догађају ћути укупно пет месеци.

Градоначелник Београда Синиш Мали изричито негира да је наредио рушење у Савамали, а сва питања о потенцијалним извршиоцима кривичног дела пребацује на Александра Вучића који је раније, без икаквих доказа, оптужио “врх београдске власти”

Мали понавља да ће ипак сачекати да надлежни органи ураде свој посао јер он “није ни полицајац, ни судија, ни порота”.

Kоји надлежни органи?

Случај криминалног рушења препуштен је Вишем јавном тужилаштву. Међутим, према тврдњама иницијативе “Не да(ви)мо Београд”, име јавног тужиоца држи се у строгој тајности.

– На питање који тужилац поступа у овом случају и под којим је бројем овај случај заведен, одговарају да је то – тајна, кажу у иницијативи.

Откад је име “јавног” тужиоца тајна?!

Недавно је објављена информација да је Министарство унутрашњих послова одбило Поверенику да достави извештај унутрашње контроле који би расветлио спекулације око тога због чега полиција намерно није реаговала.

Такође, виши саветник при ОЕБС-у у Србији, Маурицио Салустро, позивајући се на извештај Заштитника грађана, рекао је да је акција рушења у Савамали била организована на високом нивоу.

– Да оставимо по страни шта су урадили криминалци те ноћи, али проблем је шта је полиција урадила, односно, шта полиција није урадила. Ако прочитате тај извештај и ако је тачно то што пише – постоје необориви докази да је поступање полиције намерно, не само намерно него и планирано на веома високом нивоу јер у супротном не би било могуће, казао је виши саветник при ОЕБС-у у Србији Маурицио Салустро., а преноси Н1.

Прочитај: СKРЕТАЊЕ ПАЖЊЕ СА ДРЖАВНОГ KРИМИНАЛА: Стефановић “истражује” ОЕБС због изјаве о Савамали

Подсетимо да постоје озбиљне сумње да иза криминалне фантомске акције стоји криминалац са Kосова Звонко Веселиновић, иначе функцинер Српске напредне странке и близак сарадник Александра Вучића.
Телепромтер

ПОСТАВИ ОДГОВОР

*