Фелон: Нема изгледа да Британија зарати с Русијом у 2017. години

0

Британски министар одбране Мајкл Фелон оценио је као „сувише екстремна“ предвиђања да би Британија могла да уђе у рат са Русијом у 2017. и истакао да нема изгледа за такав рат у наредној години, преноси данас британски „Индипендент“.

Фелон је, говорећи у Војном комитету Доњег дома британског парламента, рекао да и поред „велике руске агресије“, рат у идућој години није вероватан.

Kада му је један члан Kомитета указао да је генерал Ричард Ширеф у новој књизи предвидео рат с Русијом у 2017. године, Фелон је рекао да многи људи пишу књиге и покушавају да их продају и да је Ширефова књига веома добра, али је нагласио да се не слаже да је рат са Русијом вероватан идуће године, јер је то, по њему, сувише екстремно.

– Сведоци смо много веће руске агресије ове године и у ранијим годинама, кад је реч о авијацији дугог домета, подморских активности и групи носача авиона која плови нашим водама, улоге Русије у Сирији и другде, али не мислим да то наговештава отворени сукоб идуће године – истакао је Фелон.

Британски министар одбране је изразио наду да ће генерал Ширеф признати да НАТО „сада пружа одговор на тај изазов“.

Лондонски дневник примећује да министар није искључио могућност сукоба са Русијом у будућности.

„Индипендент“, такође, наводи да Русија и НАТО одржавају, како пише, „паралелне ратне игре“ у двема балканским земљама, Србији и Црној Гори.

„Две војне вежбе се одржавају у тренутку када расту тензије због интервенције Русије у Сирији, где се та земља суочава са оптужбама да чини ратне злочине“, закључује британски лист.

 

 

Тањуг

ПОСТАВИ ОДГОВОР

*