Festival Boljšoj po peti put na Mokroj Gori

0

Od 13. do 15. jula, u Nacionalnom parku Mokra Gora, održaće se peti festival ruske klasične muzike Boljšoj, pod pokroviteljstvom kompanije Gaspromnjefta.

U takmičarskom delu ovogodišnjeg festivala učestvovaće više od 60 mladih talenata iz Srbije, Republike Srpske i Rusije, dok će i kulturnom delu nastupiti zvezde savremene muzičke scene – violinista Roman Simović, mecosopran Milijana Nikolić, violončelista Justus Grim i violinstkinja Tatjana Samuil.

Osnivač festivala, reditelj Emir Kusturica na konferenciji za medije rekao je da je ovaj festival postao ozbiljna kulturna tačka na mapi Srbije. Da je rađen i da nastavlja da radi i da živi zajedno sa svojom ruskom braćom.

– Boljšoj je namenjen promociji mladih talenata iz Srbije i Republike Srpske, a od 2015. godine i iz Rusije, tačnije iz ruskih gradova koje Gaspromnjeft podržava u okviru svog programa „Rodni gradovi. Kao jedan od najvećih ekonomskih, ali i socijalnih investitora u Srbiji, Gaspromnjeft posvećuje veliku pažnju projektima koji simbolišu prijateljstvo Rusije i Srbije, pa je kompanija u tom smislu podržala i obnovu Ruskog nekropolja u Beogradu, a najveća investicija je svakako unutrašnja dekoracija kupole Hrama Svetog Save na Vračaru,- izjavila je Sanja Lubardić, zamenik generalnog direktora i direktor Funkcije za odnose s javnošću i komunikacije kompanije NIS.

J.P.S.

Politika

POSTAVI ODGOVOR

*