Фигаро: Вучић се за Брнабић определио упркос гнушању чак и у делу своје владајуће странке СНС

0

ФРАНЦУСКИ ЛИСТ НАГЛАШАВА ДА СЕ ВУЧИЋ ТИМЕ „СИМБОЛИЧНО ОГРАДИО ОД РУСИЈЕ“

ПРЕДСЕДНИК Србије Александар Вучић је, дајући мандат за састављање владе Ани Брнабић, „улепшао слику своје земље у очима Запада, а симболично се оградио од Русије, где је положај хомосексуалаца незавидан“, пише данас француски лист „Фигаро“.

Лист наглашава да је Брнабић добила мандат захваљујући „беспрекорној професионалној каријери“ што било и Вучићево образложење за одлуку да она буде мандатарка.

Париски дневник наводи да је будућа председница Владе Србије завршила студије у Великој Британији и САД, а потом радила у Србији, и издваја да је она „проевропејка“, помиње њену сексуалну оријентацију и да је она, штавише, „хрватског порекла“.

Вучић се за Ану Брнабић определио упркос „таласу гнушања које то изазвало у националистичким срединама и делимично самој владајућој странци СНС“, јер је Србија и даље конзервативна, одбојна према хомосексуалцима, додаје „Фигаро“.

Лист пише да Вучић тиме „потврђује своје напредно и проевропско опредељење“ и наглашава да је Ана Брнабић „својим професионалним и личним квалитетима у стању да снажније подстакне преговоре Србије о чланству с ЕУ“.

„Наглашавајући своје проевропско вјерују у земљи у којој је становништво настројено проруски, Брнабић је одмах по добијању мандата нагласила да жели да Србију уведе у породицу савремених држава“, наводи француски лист.

   Бета

ПОСТАВИ ОДГОВОР

*