ФИЛА: Младића држе у животу до изрицања пресуде

0

Београдски адвокат Тома Фила изјавио је да је Хашком трибуналу важно да некадашњи командант Главног штаба Војске Републике Српске генерал Ратко Младић буде „десет одсто жив“ за вријеме изрицања казне коју су наумили да му дају, а онда „идућег минута може да умре“.

Фила сматра да су српски љекари свјесно спријечени да утврде истину о Младићевом здравственом стању, односно томе да није способан за изрицање пресуде.

„Суштина је била у томе да желе да прикрију његово здравствено стање и да га до дана пресуде колико-толико одрже у животу да би му изрекли доживотну затворску казну. То ће урадити и поред чињенице да он очигледно није способан да прати суђење“, рекао је Фила за „Глас Српске“.

Он је навео да ће Младић бити осуђен на доживотну робију, јер је Хашки трибунал формиран да би понизио и повриједио Србе, и све из врха осудио на доживотну робију, а да се не зна за шта.

„Можда ће за нешто да га ослободе, можда ће и за све да га осуде, али њима је важно да га закаче за Сребреницу, иако за то немају његово ни писмено ни усмено наређење, а да не причамо о томе што се ту уопште не ради о геноциду јер нису побијене жене“, рекао је Фила.

РТРС, Срна

ПОСТАВИ ОДГОВОР

*