Фила: Звездану Јовановићу ореол патриоте

1

Адвокат Тома Фила изјавио је за Експрес да би од Звездана Јовановића, који је осуђен за убиство премијера Зорана Ђинђића, тражио да призна убиство из политичких мотива, из патриотизма, чиме би, како је рекао, добио „ореол патриоте“.
Тражио бих да у том случају Звездан Јовановић призна да је пуцао и убио Ђинђића због политичких мотива, да га је сматрао издајником јер је хтео најбоље борце на Kосову, а и у ратовима у Хрватској и Босни и Херцеговини да изручи Хашком трибуналу, рекао је Фила.

Убиство би добило јасну политчку боју, Звездан Јовановић био би политчки кривац, објаснио је Фила и додао да убиство премијера мора да има политички предзнак.

Убедио бих Звездана Јовановића. Ја бих му рекао да призна и да каже да га је убио из патриотизма, он би добио ореол патриоте, родољуба, као што је, рецимо, убиство Фердинанда, оно са Принципом, истакао је он.

Знам, додао је Фила, пљували би по мени и сад ће, али досадили су и богу и народу, то убиство је било производ страха од Хашког трибунала.

 

Фонет

1 КОМЕНТАР

  1. Fila je advokat i samo iznosi kakvu. bi hipoteticku odbranu savetavao da mu je klijentbio Zvezdan Jovanovic. A to sto se sa tom odbranom slaze vecina srpskog naroda je problem branioca lika i dela Djindjica

ПОСТАВИ ОДГОВОР

*