Филип Давид: Нисам члан Зукорлићеве странке. Зукорлић: Подржао је наш програм…

0

„Филип Давид је подржао наш програм и очекујем да буде члан Политичког савета странке као нестраначка личност“, рекао је Муамер Зукорлић о трансформацији странке у мултиетничку

Муамер Зукорлић, лидер Бошњачке демократске заједнице Санџака предновогдишњу атмсоферу је „распалио“ најавом формирања нове странке – прецизније трансформације постојеће – која ће имати мултиетнички карактер (партија ће се звати Странку правде и помирења) и у чијем врху ће бити група признатих интелектуалаца на челу са Филипом Давидом.

Дневни лист „Блиц“ је објавио да је од Давида добио кратки коментар на ову информацију. Према „Блицу“, Филип Давид је рекао: „Нити сам члан, нити је о томе било говора.“

У Новом Пазару је одржана и Изборна скупштина после које је Зукорлић рекао да је некадашњи функционер ЛДП Ненад Прокић изабран за подпредседника странке. А што се тиче признатог писца, рекао је:

„Филип Давид је подржао наш програм и очекујем да буде члан Политичког савета странке као нестраначка личност“.

Лидер нове СПП је додао и да су у току разговори „са другим јавности познатим појединцима и да очекује да ће их се још прикључити“.

Зукорлић је још у петак на ТВ „Пинк“ рекао да ће странка и даље остати мањинска, али „да ће се отворити и према свим другим народима, односно етничким заједницама, заступајући универзалне вриједности“.

Зукорлић је навео да ће странка имати пет потпредседника међу којима ће бити једна жена, један припадник српске националности и један припадник албанске националности.

Странка ће учествовати на предстојећим београдским изборима, а још се размишља да ли ће Муамер Зукорлић да буде кандидат за градоначелника.

„Озбиљно улазимо у београдске изборе, озбиљно рачунамо на резултат на изборима јер оно што прати садашњу политичку ситуацију у Београду јесте апатија код једног значајног броја гласача, огромна разочараност скоро половине бирача у Београду и они су наша циљна група“, рекао је Зукорлић.

 

 

Недељник

ПОСТАВИ ОДГОВОР

*