Filip David: Nisam član Zukorlićeve stranke. Zukorlić: Podržao je naš program…

0

„Filip David je podržao naš program i očekujem da bude član Političkog saveta stranke kao nestranačka ličnost“, rekao je Muamer Zukorlić o transformaciji stranke u multietničku

Muamer Zukorlić, lider Bošnjačke demokratske zajednice Sandžaka prednovogdišnju atmsoferu je „raspalio“ najavom formiranja nove stranke – preciznije transformacije postojeće – koja će imati multietnički karakter (partija će se zvati Stranku pravde i pomirenja) i u čijem vrhu će biti grupa priznatih intelektualaca na čelu sa Filipom Davidom.

Dnevni list „Blic“ je objavio da je od Davida dobio kratki komentar na ovu informaciju. Prema „Blicu“, Filip David je rekao: „Niti sam član, niti je o tome bilo govora.“

U Novom Pazaru je održana i Izborna skupština posle koje je Zukorlić rekao da je nekadašnji funkcioner LDP Nenad Prokić izabran za podpredsednika stranke. A što se tiče priznatog pisca, rekao je:

„Filip David je podržao naš program i očekujem da bude član Političkog saveta stranke kao nestranačka ličnost“.

Lider nove SPP je dodao i da su u toku razgovori „sa drugim javnosti poznatim pojedincima i da očekuje da će ih se još priključiti“.

Zukorlić je još u petak na TV „Pink“ rekao da će stranka i dalje ostati manjinska, ali „da će se otvoriti i prema svim drugim narodima, odnosno etničkim zajednicama, zastupajući univerzalne vrijednosti“.

Zukorlić je naveo da će stranka imati pet potpredsednika među kojima će biti jedna žena, jedan pripadnik srpske nacionalnosti i jedan pripadnik albanske nacionalnosti.

Stranka će učestvovati na predstojećim beogradskim izborima, a još se razmišlja da li će Muamer Zukorlić da bude kandidat za gradonačelnika.

„Ozbiljno ulazimo u beogradske izbore, ozbiljno računamo na rezultat na izborima jer ono što prati sadašnju političku situaciju u Beogradu jeste apatija kod jednog značajnog broja glasača, ogromna razočaranost skoro polovine birača u Beogradu i oni su naša ciljna grupa“, rekao je Zukorlić.

 

 

Nedeljnik

POSTAVI ODGOVOR

*