Финске власти признале да су изгубиле сваки траг о 5300 миграната

0

Само неколико дана након што је исламски терорист у граду Турку убио две особе и ранио њих осам, финске власти признале су како су изгубиле траг о кретању 5300 миграната у тој земљи.

Финска министарка унутрашњих послова Паула Рисико, признала је да је око 5300 миграната у Финској „нестало“ усред процеса добијања азила од 2015., пише Helsinki Times.

Рисико је изјавила како сматра да се најмање половица „изгубљењих“ миграната вратила кућама или се преселила у друге земље ЕУ, међутим није навела никакве логичне аргументе или доказе својих тврдњи.

Министарка је објаснила да се мигранти сматрају „несталима“ уколико напусте своје прихватне центре пре одлуке о добијању азила, те њихово боравиште постане непознато.

Рисико је одбила предлоге да би центри за такозвано „уклањање“ миграната требали осигурати њихову депортацију, јер мигранти у таквим центрима нису у притвору, већ се од њих очекује добровољно јављање (!) тамошњем особљу.

Занимљиво је да је управо 18-годишњи нападач из града Турку, пореклом Мароканац, био управо једна од „изгубљених“ особа. Захваљујући крајње сулудој политици миграције, две особе, од којих је једна имала тек 15 година, нису више дио овог света.

Многи се стога с разлогом питају, имали масовна миграција иједан позитиван учинак на европско друштво?

Аутор: Трибун

ПОСТАВИ ОДГОВОР

*