Фирер жели на државне јасле

Исповест некадашњег неонацисте који постаје жена-Била сам члан покрета "Национални строј” од 2004. до 2007. Заједно са људима из покрета нападала сам Роме, припаднике ЛГБТ популације... Овако за "Блиц" започиње своју причу трансродна особа Дајана Поспиш (32), познатија као Адолф Поспиш.

0

Некада страх и трепет на новосадским улицама, ова особа одлучила је да отвори своју душу и изнесе све што је годинама гледала, радила и била као члан неонацистичке групе. На то се одлучила јер је у „Блицу“ прочитала да „Национални српски фронт” (НСФ), организација која следи идеје Горана Давидовића Фирера, недељама најављује „Српски марш“ за 1. октобар на Тргу републике у Београду.

9uoktkqturbxy80mdm0ogm3ogvlotzlodixzju3nwmymwu0m2i3zmuyzi5qcgvnk5uczqmuamldlqlnadyawsovb9kyl3b1bhnjbxmvturbxy8xzdc0y2i0mtcwntk1mdqznjyyownhymq2mdzmntbmni5wbmchwga

– Када сам учествовала у тучама, вадили су се ножеви и било је пробадања. Новопечени ћелавци, скинси, звали смо их „мали регрути“, ишли су у ромска насеља и нападали – објашњава Дајана.

Посебно одабрани Роми гејеви били су мете стројеваца, међу којима је тада била Дајана.

– Прво се добро организује све. Одреде се циљеви. Да ли ће пребити, сакатити или у најгорем случају убити. То се ради врло озбиљно и организовао. Пошаље се порука на 20, 30 бројева брутално обучених, кажу где да дођеш или те покупе колима. Нико од нас није знао шта треба да ради док не дође на место окупљања. Тамо се даље организујемо – прича Дајана.nacionalni-stroj-1024x685

Пендреци, ножеви, све је то оруђе којим неонацисти нападају своје жртве.

– У сукобима са антифашистима увек смо користили пендреке, праве пендреке. Тукли смо где смо стигли и та пребијања су била сурова. Ја лично нисам, али многи су сакатили Роме, ко зна можда и нешто више – прича Дајана.

Отварања лобања, ломљење руку и ногу, пребијање и мучење људи чест је призор који је виђала.

– Лично сам видела у једној од акција, у окршају, који је био против антифашиста, код кафића „Двориште“ у Новом Саду, да је један припадник „Националног строја“ извадио нож и пробо једног момка – присећа се бивши неонациста, која је, како каже, у овом моменту „Националном строју“ главна мета.bg-osude-napada-1900-mmn-20150729-180219902-mxf-still004

– Претили су ми да ће ме убити, слали претеће поруке. Сваки број који имам, они нађу – преплашена је Дајана.

Каже, „Национални строј“ изузетно је повезан са неонацистичким покретом „Крв и част“.

– „Крв и част“ је матица „Националног строја“. И изузетно су повезани. И то је изузетно опасна организација која је долазила овде толико много пута и коју ја познајем. Поготову из Немачке, Аустрије, нешто из Швајцарске и Италије, али поготову из Русије. Они их и финансирају. Одатле су долазили људи који су тражени за убиства, скривани су овде. Ми смо их скривали овде у Новом Саду – наглашава она.dajana-pospis

Фирер жели фотељу

Вођу „Националног строја“ Горана Давидовића Фирера Дајана описује као доброг говорника који жели да се домогне државне фотеље.

goran-davidovic

– Хоћу да скренем пажњу целој Србији. Они не смеју да марширају улицама. Морају да се зауставе док не буде прекасно, док не страда још неко невин. Фирер, иако смо се добро познавали, рекао је да ме није знао и да никада нисам била припадник „Националног строја“. Али то није истина – наглашава Дајана.

Блиц

ПОСТАВИ ОДГОВОР

*