Фјодор Јемељањенко: Србија је једина земља ван Русије где се осећам добро

0
Чувени борац ММА, четвороструки шампион света у борилачкој вештини самбо Фјодор Јемељањенко је у интервјуу за новинску агенцију „Политика сегодня“ рекао шта за њега представља Србија и како доживљава Путина.

„За мене је највећа срећа када сам у Русији. Када сам на путу, ја јако желим да се што пре вратим кући“, каже чувени руски борац. Нема ничег што му се у иностранству посебно не допада, али „једноставно амотсфера је другачија“.

„Нема наше руске људскости. Увек нешто није како треба. И једино место ван Русије где се осећам добро је Србија. У Србију увек желим да се вратим“, каже Фјодор.

Зла у животу има пуно. У Русији живот није гори него на другим местима, говори Јемељањенко. А у многоме је и бољи, додаје. „Али на истом том интернету можете тражити цртаће за децу, и можете гледати порнографију. Треба учити децу да живе у свету информација, треба им показати потребну, корисну информацију. И наравно, треба на вашем примеру да им покажете шта је добро, а шта лоше.

Фјодор Јемељањенко

Владимир Путин је човек вредан поштовања, наставља Јемељањенко. „То је човек коме ја верујем. Човек који не брбља као остали. Он има своје принципе, веру, и нико и ништа га не може поколебати.“

Владимир Путин је оружје у Божјим рукама, додаје спортиста. „Као и људи који га окружују. Као и сви они који се боре за процват Русије под његовим руководством. Неко посустаје на том путу, него га чак и предаје. Али председник остаје председник. Несаломив човек који успешно доводи до краја оно што је започео.“

https://rs.rbth

ПОСТАВИ ОДГОВОР

*