Fox News: Амерички мушкарци су све мање мушкарци и – угрожена врста

0

АМЕРИЧКИ телеканал Fox News објавио је да су се Сједињене Државе суочиле са „правом кризом мушког пола“.

У ново програму, посвећеном америчким мушкарцима, овај телеканал је навео статистику која показује да су у САД припадници „јачег пола“ почели да у свему уступају женама. Чак и да се – услед смањивања концентрације тестостерона у организму – физиолошки мењају.

Утицајна и гледана америчка телевизија је упозорила и на високи ниво самоубистава међу мушкарцима средњих година, као и на чињеницу да младићи демонстрирају слабе резултате у учењу и студирају, да су све опседнутији видео-играма и да тону у алкохол и наркотике, да крше законе и постају актери масовних убистава.

Fox News је подсетио сународнике и да америчке жене живе, у просеку, пет година дуже од мушкараца

Водитељ емисије о угроженост мушког дела Америке – Такер Карлсон – додатно је открио:

„У Њу Хемпширу – у једној од држава које су највише пострадале од кризе изазване коришћењем опијата – мушкарци чине 73 одсто свих који умиру од предозирања. Чак 77 одсто свих самоубица у САД су – мушкарци. И преко 90 одсто свих затвореника су – мушкарци“.

Карлсон је сународнике вероватно више наплашио указивањем на физиолошке измене код америчких мушкараца:

„Број сперматозоида у ејакулату безмало је 60 одсто мања него што је био 70-их година прошлог века, а научници не могу да објасне због чега се то догодило. Ниво тестостерона код наших мушкараца такође је нагло опао. Код просечног мушкарца од 40 година ниво тестостерона био је 2017-те 30 одсто нижи него код просечног 40-годишњака 1987-ме године“.

Fox News је свему овоме додао: „Као да ствари не стоје овако, у САД сви и даље говоре о проблемима жена, а нико и не обраћа пажњу на критичне промене које се догађају са мушкарцима“.

Факти

ПОСТАВИ ОДГОВОР

*