Француска не жели да буде МИГРАНТСKИ ЦЕНТАР

0

Влада француског председника Емануела Макрона заузима тврд став према мигрантима у Kалеу, а министар унутрашњих послова Жерар Kоломб изјавио је данас да да не жели да та северна лука постане „апсцес“.

Kоломб, који је први пут посетио ту област и град, који је годинама привлачио мигранте и избеглице који су се надали да ће тим путем стићи до Британије, одбацио је идеју о изградњи прихватног центра за тражиоце азила у Kалеу и казао да би то само охрабрило више људи да долазе у тај регион, преноси АФП.

– Видели смо то и раније. То почиње са стотинама људи, а завршава са неколико хиљада људи о којима не можемо да бринемо. Зато не желимо центар овде – рекао је Kоломб након састанка са безбедносним снагама, званичницима и хуманитарним радницима у Kалеу.

Према његовим речима, уместо тога Француска ће појачати безбедност доласком додатних јединица мобилних безбедносних снага које би требало да спрече формирање нових кампова.

Октобра 2016. године, власти су затвориле велики прихватни центар у Kалеу, зван „Џунгла“ у коме је живело 10.000 миграната, међутим стотине мограната – углавном из Авганистана, Судана и Еритреје још увек се налазе у луци и повремено се сукобљавају са полицијом.

 

Танјуг

ПОСТАВИ ОДГОВОР

*