Функционер СНС добио годину дана за убиство

0

Дејан Симеуновић (40) звани Симке, функционер СНС-а, осуђен је одлуком Апелационог суда на годину дана затвора јер је 15. новембра 2008. око 4 часа ујутру испред кафића „Шестица” на раскрсници улица Жарка Зрењанина и Kраљевића Марка у Панчеву убио Игора Бирташа.

Апелациони суд је овом пресудом преиначио пресуду из јуна 2014, када је овај члан СНС-а био ослобођен оптужбе уз образложење да је убиство починио у нужној самоодбрани.

У одлуци се наводи да је Симеуновић, који је тада радио као обезбеђење кафића, починио убиство јер га је убијени претходно напао испред кафића „Шестица” у Панчеву, који је напустио због непримереног понашања. Kако је утврђено, Бирташ је претио да ће дићи локал у ваздух и све побити, а затим из појаса извукао пиштољ и репетирао га. Kада га је Симеуновић упитао шта ће са њим да ради, Бирташ га је уперио према њему, говорећи: „Хоћеш и теби да покажем?“ У једном моменту је Симеуновић отео оружје Бирташу и док је оштећени био у полусавијеном положају, пуцао му у теме. Суд је утврдио да је Симеуновић био у стању афекта и јаке раздражености, као и да је „трпео страх високог интензитета са сужењем свести”.

Симеуновић је у међувремену и каријерно напредовао. Постао је управник Зелене пијаце, а крајем октобра 2014. је поново хапшен јер је претио страначком колеги, и то заменику градоначелника Панчева Дејану Живановићу, да ће му „наместити саобраћајну несрећу”. Живановић је убрзо изјавио да одустао од кривичне пријаве, тврдећи да је био манипулисан, а месец дана касније ухапшен је због сумње да је примио мито.

 

 

 

Aло

ПОСТАВИ ОДГОВОР

*