Габријел: САД санкцијама против Москве избацују руски гас из ЕУ да би га заменио амерички

0

НЕМАЧКИ МИНИСТАР ПОРУЧИО ВАШИНГТОНУ ДА ТИМЕ УГРОЖАВА ЈЕДИНСТВО ЗАПАДА

Зигмар ГАБРИЈЕЛ упозорио администрацију Доналда Трампа и Конгрес САД да јединство ЕУ у САД наспрам Русије неће бити сачувано „ако Сједињене Државе буду покушавале да сопствене економске интересе уграђују у (заједничку) спољну политику“

БЕРЛИН поново показује зубе Вашингтону поводом његових планова према Русији.
Немачки министар спољних послова, Зигмар Габријел, изјавио је да план Вашингтона да уведе нове санкције Русији угрожава јединство Сједињених Држава и Европске уније.
Тачније: да доводи у питање досадашње јединство Вашингтона и Брисела поводом „ограничавајућих мера (Запада) према Москви“.

Габријел је упозорио администрацију Доналда Трампа и Конгрес САД да јединство ЕУ у САД наспрам Русије неће бити сачувано „ако Сједињене Државе буду покушавале да сопствене економске интересе уграђују у (заједничку) спољну политику“.
Шеф немачке дипломатије је подсетио Белу кућу и Стејт департман да Европска унија самостално одлучује у сфери енергетике. Нимало случајно.
У том контексту је недопустивим назвао коришћење санкција са намером да се руски гас уклони са европског тржишта – да би био замењен америчким.
Претходно је и немачка канцеларка Ангела Меркел осудила намеру Вашингтона да уведе нове санкције против руских енергетских компанија.
Сенат САД је изгласао закон којим се шире и пооштравају санкције против руских банака и енергетског сектора.
Да би „сенатски закон“ постао прави закон и ступио на снагу, мораће још да буде усвојен у Представничком дому и да га потом потпише Трамп.
Факти

ПОСТАВИ ОДГОВОР

*