Галеб и ФОН: Споразум зближавања образовања и привреде

0

Споразум о сарадњи компаније Галеб Електроникс и ФОН-а представља корак у напорима да се премости јаз између високог образовања и конкретних потреба привреде

У оквиру усклађивања и сарадње образовања и привреде у Шапцу је потписан споразум између компаније Галеб Електроникс и Факултета организационих наука Београдског универзитета.

Непосредни резултати сарадње односе се на повезивање студената, сарадника и наставника ФОН-а и запослених у оквиру Галеб Елецтроницс-а ради заједничких активности на истраживачко-развојними иновационим пројектима који су базирани на научном приступу и практичној примени. Споразум су потписали Радослав Веселиновић, власник компаније Галеб и проф. др Милија Сукновић, декан ФОН-а.

– Данас смо присуствовали потписивању споразума о сарадњи Факултета организационих наука, дакле представника академске заједнице са једном успешном компанијом као што је Галеб. Факултет организационих наука већ деценијама успешно сарађује са привредом, до данас смо релизовали више од хиљаду пројеката за привреду. Од 2006. године имамо и обавезан предмет – стручну праксу – објашњава проф. др Сукновић.

Kомпанија Галеб се скоро пет деценија бави производњом, трговином, услугама… Захваљујући дугој традицији у области електронике, данас је највећи српски произвођач фискалних уређаја и ГПС система.

-Галеб се увек трудио да ради на најновијим програмима и технологијама. Очекивања од сарадње са ФОН-ом су да континуриано побољшавамо и унапређујемо наше знање и капацитете и сигуран сам да ћемо у томе успети – рекао је Веселиновић.

Споразум предвиђа да ФОН и Галеб Електроникс међусобно омогуће: приступ талентима, студентску праксу, гостујућа предавања, образовне програме, заједничке организације догађаја, истраживачко-развојне и иновационе пројекте, унапређење инфраструктуре, научно-истраживачких активности и квалитета студија ФОН-а.

ПОСТАВИ ОДГОВОР

*