ГАЛИЈАШЕВИЋ: Претње ме неће ућуткати

0

Стручњак за борбу против тероризма Џевад Галијашевић изјавио је да Савез синдиката полицијских органа БиХ наставља са његовом сатанизацијом и пријети му, али да се тих пријетњи није уплашио нити ће га оне ућуткати.

Он је нагласио да је смијешан изговор да је синдикалцима засметао његов текст о „Броду лудака“ који говори о ситуацији у безбједносном сектору на нивоу БиХ, те да ће стога „предузети све законом допуштене мјере и радње с циљем заштите дигнитета полицијске службе и самих упослених у полицијским агенцијама БиХ“.

„Јасно сам схватио пријетње, али се нисам уплашио. Мени је апсолутно јасно да је ово само наставак сирових пријетњи, угрожавања и хајки. Неће ме ућуткати ни пријетњама затварањем, нити било којим другим радикалнијим упозорењима“, децидан је Галијашевић.

Он је оцијенио да је ријеч о непримјереној и крајње неукусној пријетњи слободном размишљању у БиХ, преноси портал франкфуртске „Вести“.

„Синдикалцима је `засметао` мој ауторски текст, па су саставили допис, али због чега сличан допис нису написали када их је министар безбједности БиХ Драган Мектић, у покушају да сатанизује поједине личности и организације у Републици Српској, означио као пријетњу по националну безбједност“ упитао је Галијашевић.

Он је нагласио да је Мектић, који је и њега ставио на ту „црну листу“, за коју је накнадно демантовао да постоји, истовремено свјесно прећутао да тренутно у БиХ радикалне вехабије дјелују у 64 насеља, односно у 22 параџемата.

„Ријеч је око 6.000 људи који су заиста највећа пријетња свакој држави, па тако и БиХ“, рекао је Галијашевић.

Он је указао да је његов текст „Брод лудака“ анализа о лошим безбједносним политикама и структурама, гестаповским манирима и незнању Обавјештајно-безбједносне агенције.

„Као што полиција у БиХ није власништво ни СДА ни Бакира Изетбеговића, тако није ни Драгана Мектића, а то исто важи и за обавјештајне службе. Нажалост, оне су данас претворене у средства медијске пропаганде“, закључио је Галијашевић.

РТРС

ПОСТАВИ ОДГОВОР

*