ГАЛИЈАШЕВИЋ: У ФБиХ се ћути о тероризму

0

Стручњак за безбједност Џевад Галијашевић изјавио је на промоцији своје књиге „Епитаф за Босну“ на Београдском сајму да се у Федерацији БиХ престало причати о тероризму када је постао реалност, а да иза те тишине стоје политички врх у Сарајеву и западни покровитељи.

„До 2015. године у БиХ су водећи медији писали о тероризму, о нападу на базу САД у Дахрану који је извео први командант одреда `Ел муџахедин` у БиХ /Абдел Азиз/ Барбароса, као и о умијешаности припадника те мреже у напад на Њујорк. Тада су оне који су писали опструисале безбједносне службе. Сада је у то директно умијешан политички врх у Сарајеву“, рекао је Галијашевић.

Он је оцијенио да је управо сада тренутак када би у ФБиХ требало да се највише пише о тероризму, посебно ако се зна да на том простору у 64 калифата неуставно живи цијела једна војска и дјелују 24 паралелне вјерске заједнице које прокламују радикални ислам.

„У ФБиХ се ћути, али се зато о опасности тероризма и о томе да је БиХ база терориста говори у Братислави, Бечу, Прагу“, указује Галијашевић.

Он наглашава да је бивши високи представник у БиХ Мирослаав Лајчак само дјелимично у праву када каже да се у БиХ охрабрује тероризам, јер је истина да се то зло охрабрује само у ФБиХ, а да се Република Српска свим средствима бори против тога.

Галијашевић је рекао да више од 90 одсто Бошњака одбија радикалне исламске програме, али их је 50 одсто интегрисано у СДА, која баштини вриједности исламске декларације Алије Изетбеговића која је све, само не добра за будућност Бошњака и суживот.

Сенатор Републике Српске Милимир Мучибабић рекао је да Галијашевић не говори о тероризму и о опасности од тероризма у БиХ „јер је то хит тренутка“, већ свјестан насљеђа које су Алија Изетбеговић и Бин Ладен оставили Бошњацима у БиХ.

РТРС

ПОСТАВИ ОДГОВОР

*