Гашић нови директор БИА

Високи функционер Српске напредне странке Братислав Гашић нови је директор Безбедносно-информативне агенције (БИА), сазнаје „Ало!” у изворима блиским Влади Србије.

0

Гашић ће на овој функцији, која се сматра за једну од најпрестижнијих у државној хијерархији, већ сутра заменити досадашњег директора Александра Ђорђевића, потврђено је за лист „Ало!“.

Њега би, по досадашњој процедури, требало да именује Савет за националну безбедност, а ту одлуку треба да потврди Влада.

Гашић, који је као министар одбране постигао значајне резултате, од одласка са ове функције више пута је помињан као кандидат за неку другу високу дужност. Најчешће је било помињано управо директорско место у БИА, пре свега због тога што је са места министра смењен због једне несмотрене изјаве која је „случајно” снимљена и која је касније послужила за његову дискредитацију у јавности.

– Упркос томе што га је актуелни премијер Александар Вучић сменио, Гашић је све време остао један од људи од његовог највећег поверења. Ни Гашић са своје стране није смену схватио као смак света, већ је показао оданост и претходних годину и по дана далеко од очију јавности вредно је радио за странку. Све ово, као и министарско искуство у сектору безбедности, сигурно је било одлучујући фактор да Вучић баш њему повери ову важну функцију – каже извор листа.

Са друге стране, већ дуже време трају различите медијске калкулације о смени познатог београдског адвоката Александра Ђорђевића са функције директора. Kао претенденти на његово место поред Гашића су помињани углавном људи из БИА.

Братислав Гашић имаће пред собом важан задатак да „утегне” српску службу безбедности и да ради на њеној што бољој координацији са војним службама (ВБА и ВОА), као и са Министарством унутрашњих послова, наглашавају извори „Ало!”. Претпоставља се да ће му у томе од велике помоћи бити његов високи положај у страначкој хијерархији Српске напредне странке, као и искуство које је стекао као министар одбране који је учинио много за враћање Војсци угледа и значаја какав је она одувек имала у Србији.

АЛО/Блиц

ПОСТАВИ ОДГОВОР

*