Генерал Лазаревић данас на Војној академији држи предавање

1

Генерал у пензији Владимир Лазаревић, некадашњи командант Приштинског корпуса и Треће армије ВЈ, који је у Хагу био осуђен за ратне злочине, стигао је у зграду Војне академије, где ће данас одржати предавање.

– Пристао сам да предајем на Војној академији и за мене је то велика част. Никада се нисам крио ни током НАТО агресије, па ни сада. А кад видим од кога долазе критике због ангажовања бивших генерала Војске Југославије, све ми је јасно. Пси лају, ветар носи… – казао је раније за „Новости“ Лазаревић.

Лазаревић је тада рекао да је идеју да буде предавач чуо одмах пошто је слетео из Хага у Србију, децембра 2015, од тадашњег министра одбране Братислава Гашића и бившег министра правде Николе Селаковића.

Генерал Лазаревићу био осуђен и пуштен на слободу после одслужене две трећине казне у Хашком трибуналу.

Да ће Владимир Лазаревић бити предавач по позиву у Војној академији, изјавио је пре недељу дана министар одбране Александар Вулин, констатујући да би свака војна академија у свету пожелела да им генерали који су учествовали у рату пренесу своје искуство.

Тај предлог министра одбране Александра Вулина, да предавач на Војној академији буде један осуђеник за ратне злочине, у јавности је окрактерисан као антицивилизацијски чин, неодржив са моралног аспекта.

На овај скандал одреаговао је и амбасадор САД у Београду, Kајл Скот, који је прошле недеље поделио са пратиоцима текст из „Вашингтон поста“ под насловом „Српски министар одбране хвали осуђеног ратног злочинца“.

– Нажалост, месеци рада на побољшању имиџа Србије у САД могу бити подривени једном изјавом – написао је амерички амбасадор на свом званичном твитер налогу.

 

 

Новости

1 КОМЕНТАР

 1. Предаваће док се не остваре тајно прикривене намере, да се Космоет
  избрише из Устава Србије и придобију гласачи за орстојеће изборе.
  “Сви вуци на броју, и овце сите!“
  Да ли сви борци – ратници инвалиди имају признат статус инвалида и
  остварују своја инвалидско-борачка права.
  Да ли малолетна деца погинулих бораца имају икаква права по том основу?
  Ако има и једног борца који то право није оставарио – генерљал Лаазаревић
  не би требало да се лати предавча на Војнпој академији Војске Републике
  Србије.

  Драган Славнић

ПОСТАВИ ОДГОВОР

*