Генерал полиције проговорио: Тајне доказе из САБЉЕ сакрили смо на 7 локација!

0

Сва документа и тајне доказе, одмах након акције Сабља, сакрили смо на СЕДАМ места да би се заштитили, ексклузивно открива генерал полиције Родољуб Миловић!

Родољуб Миловић Роћко, бивши први човек Управе криминалистичке полиције, од пре неколико месеци пензионер, први пут је јавно проговорио о „Сабљи“ и догађајима који су јој претходили. У исповести за месечник Њузвик Миловић је открио и где је завршила документација из истрага које је водио са својим тимовима.

Документи на сигурном

– После „Сабље“ све што имамо од документације склонили смо на седам места, да то буде нека врста заштите, безбедности, јер смо много пута доживели да, кад нешто у послу треба да завршимо, неко каже стани. Ја сам с колегама преузео ту обавезу. После дешавања „генерала Папаје“ склонили смо и на 107 места. Једноставно, уколико ово ружно што смо доживљавали постане још горе, могу и да кажем и да докажем да постоје белешке о свему. Да се не нађемо на одстрелу без доказа – прича Миловић.

Тврди да су управо после акције „Сабља“ о њему кренуле да се лансирају лажи и измишљотине.

– После „Сабље“ доживео сам хаос. Писали су о мени будалаштине, да сам узимао новац, фалсификовао исказе, изнуђивао их. То ми је после „Сабље“ теже пало него оно што се касније дешавало – прича Миловић.

А десило се много тога. Да кренемо од периода пре убиства премијера Зорана Ђинђића.

– Ма… Да су хтели да раде како смо ми кренули, не би Ђинђић био убијен. Они да отимају људе по Србији и наплаћују откуп – коментарише Роћко, мислећи на „земунски клан“, и наставља:

– А онда ођедном васкрсење, пустише их из затвора, а ми немамо куд. Сазнамо да су хтели да нас хапсе, па смо се организовали. Било је разних фарси, тужби, замало да заглавим у затвору. Ишчупали смо се на крају – додаје он.

Отворено говори о томе како су људи из врха власти тражили да се стопирају акције хапшења.

– На терену 70 мојих људи спрема акцију данима, у четири ноћу почиње, а мене у поноћ зову у владу. Kажу да све обуставим. Одговарам да нећу и да морају да плате 70 људи којима ја, притом, треба да саопштим да се повуку, да иду кући, као да је све била шала. То не може да се дешава. Поготово не често. Хајде, можеш да пролонгираш, да тренутно не одговара и да одложимо за десетак дана. То је у реду. Али ово друго је обично зај… – коментарише Роћко.

Спекулисало се да је незаконито прислушкивао политичаре, припаднике БИА, нарко-бос Дарко Шарић именовао га је као „генерала Папају“, коме је, наводно, дао више од милион евра.

Намештаљка

– Већ се примакло време летњих одмора, петак. Спале и ја смо седели код мене у канцеларији кад долази судија ког добро познајем. Kаже: „Роћко, у великом си проблему.“ Питам зашто, а у то време ми некако драго, не можеш да верујеш. И почиње да прича. Питам судију одакле Папаја, а он каже да му је Шарић одговорио: „Не знам. Они су ми рекли“. И онда схватиш све намештаљке – присећа се Миловић.

Врхунац је била смена неколико полицијских генерала у пролеће 2014. године, међу којима и његова, за које је премијер Александар Вучић изјавио да су се „поједини начелници полиције мешали у политику“.

Након тога је формирана радна група, а занимљиво је да је Миловић пао на једном једином питању – да ли је икада слагао надређеног.

Тајно праћен
KРЕНУО САМ С ПИШТОЉЕМ НА АГЕНТЕ БИА

Родољуб Миловић се присећа и како су људи из БИА хтели да га хапсе 2015.- Дуго је трајала њихова тајна пратња, која је већ почела да прелази границе нормалног. Поготово кад су почели да прате мог сина. И решио сам да направим хаос. Имао сам тада неки бродић на Сави, дошао је до мене другар који је у близини држао ресторан и рекао ми да су горе две лимузине, колико је људи у њима… А ја дохватим пиштољ и потрчим тамо, живаца више нисам имао. Али побегли су – присећа се Миловић.
О поверењу
ПРЕ БИХ ЗВАО ЧУМЕТА ЗА ПОМОЋ НЕГО НЕKЕ KОЛЕГЕ

Миловић тврди да је увек боље комуницирао с криминалцима него с појединим колегама.- И веруј ми, кад би било стани-пани, без обзира на то шта, на пример, о Чумету мислим, да ми је не дај боже породица угрожена, не бих звао неке колеге већ Чумета. Веруј ми, имам више поверења у неке криминалце без обзира на то шта су. Kада ти дају реч, поштују је више него оно што се зове систем – прича Роћко.

 

 

Курир

ПОСТАВИ ОДГОВОР

*