Генерал Решетњиков наградио Козачком медаљом Бошка Обрадовића и Зорана Радојичића

Руска делегација обилазак руских војничких гробаља и споменика у Србији започела посетом манастиру Хопово и Сремским Карловцима, где су положени венци и цвеће на споменике игуманији Јекатерини, грофици и монахињи која је покренула женско монаштво у Србији, и генералу барону Врангелу, команданду војске Белих Руса

0

ЗА ВРЕМЕ меморијалног скупа испред споменика генералу Врангелу у Сремским Карловцима, генерал Леонид Петрович Решетњиков уручио је медаљу Савеза козачких војски Русије председнику Двери Бошку Обрадовић и народном посланику Зорану Радојичићу.

Делегација коју чини 47 представника Руске православне цркве, Думе, специјалних јединица Руске Војске, научног и културног живота Русије, налази се у вишедневној посети Србији, посвећеној успомени на Беле Русе који су избегли из Отаџбине у Србију након комунистичке револуције. Руску делегацију предводе генерал Леонид Петрович Решетњиков, епископ средњеуралски Јевгениј и депутат Државне Думе Руске Федерације Михаил Владимирович Дегтјарјов, председник скупштинског комитета за физичку културу, спорт, туризам и омладину.

Српски домаћини су им организације Наша Србија и Српски код.

Обилазак руских војничких гробаља и споменика у Србији руска делегација је јуче започела посетом манастиру Хопово и Сремским Карловцима, где су положени венци и цвеће на споменике игуманији Јекатерини, грофици и монахињи која је покренула женско монаштво у Србији, и генералу барону Врангелу, команданду војске Белих Руса.

Приликом меморијалног скупа испред споменика генералу Врангелу у Сремским Карловцима, генерал Леонид Петрович Решетњиков доделио је медаљу Савеза козачких војски Русије председнику Двери Бошку Обрадовићу и народном посланику Двери Зорану Радојичићу.

Указом Врховног атамана Савеза козачких војски Русије и руске дијаспоре – козачког генерала Водолацког – од 2. маја 2017. године, народни посланици Двери награђени су медаљом поводом 20 година овог Савеза.

Руска делегација потом је наставила пут Кикинде где их за викенд очекује богат културно-историјски и верски програм.

ДВЕРИ

ПОСТАВИ ОДГОВОР

*