General Rešetnjikov nagradio Kozačkom medaljom Boška Obradovića i Zorana Radojičića

Ruska delegacija obilazak ruskih vojničkih grobalja i spomenika u Srbiji započela posetom manastiru Hopovo i Sremskim Karlovcima, gde su položeni venci i cveće na spomenike igumaniji Jekaterini, grofici i monahinji koja je pokrenula žensko monaštvo u Srbiji, i generalu baronu Vrangelu, komandandu vojske Belih Rusa

0

ZA VREME memorijalnog skupa ispred spomenika generalu Vrangelu u Sremskim Karlovcima, general Leonid Petrovič Rešetnjikov uručio je medalju Saveza kozačkih vojski Rusije predsedniku Dveri Bošku Obradović i narodnom poslaniku Zoranu Radojičiću.

Delegacija koju čini 47 predstavnika Ruske pravoslavne crkve, Dume, specijalnih jedinica Ruske Vojske, naučnog i kulturnog života Rusije, nalazi se u višednevnoj poseti Srbiji, posvećenoj uspomeni na Bele Ruse koji su izbegli iz Otadžbine u Srbiju nakon komunističke revolucije. Rusku delegaciju predvode general Leonid Petrovič Rešetnjikov, episkop srednjeuralski Jevgenij i deputat Državne Dume Ruske Federacije Mihail Vladimirovič Degtjarjov, predsednik skupštinskog komiteta za fizičku kulturu, sport, turizam i omladinu.

Srpski domaćini su im organizacije Naša Srbija i Srpski kod.

Obilazak ruskih vojničkih grobalja i spomenika u Srbiji ruska delegacija je juče započela posetom manastiru Hopovo i Sremskim Karlovcima, gde su položeni venci i cveće na spomenike igumaniji Jekaterini, grofici i monahinji koja je pokrenula žensko monaštvo u Srbiji, i generalu baronu Vrangelu, komandandu vojske Belih Rusa.

Prilikom memorijalnog skupa ispred spomenika generalu Vrangelu u Sremskim Karlovcima, general Leonid Petrovič Rešetnjikov dodelio je medalju Saveza kozačkih vojski Rusije predsedniku Dveri Bošku Obradoviću i narodnom poslaniku Dveri Zoranu Radojičiću.

Ukazom Vrhovnog atamana Saveza kozačkih vojski Rusije i ruske dijaspore – kozačkog generala Vodolackog – od 2. maja 2017. godine, narodni poslanici Dveri nagrađeni su medaljom povodom 20 godina ovog Saveza.

Ruska delegacija potom je nastavila put Kikinde gde ih za vikend očekuje bogat kulturno-istorijski i verski program.

DVERI

POSTAVI ODGOVOR

*