ГЕНИЈЕ KОЈИ ЈЕ ИМАО СВОЈ СТИЛ: Kако се хранио и какв је живот водио Никола Тесла

0

Никола Тесла имао је један од најкреативнијих мозгова с којим човечанство икада сусрело. И у касним годинама свог живота био је енергичан и задржао фокус. Веровао је да се у раној младости стичу животне навике као основ доброг почетка.

Мото му је био да мора контролисати сопствене страсти и апетите. Такође, веровао је да лоша исхрана ствара непродуктивног човека, а то је једна од стечених навика.

„Пре свега, ако једемо и погрешну врсту хране и пијемо погрешне врсте течности. Вец́ина штете долази и недовољним вежбањем, што доприноси токсичним условима у телу и онемогуц́ава избацивање акумулираних отрова.“

Тесла је пио доста млека и воде бринући о балансу у стомаку.
„Зашто преоптерец́ујемо тела која нам служе? Ја једем само два оброка дневно и избегавам храну која производи киселину“, говорио је Тесла.

Скоро сви једу превише грашка, пасуља и других намирница које садрже мокрац́ну киселину и друге отрове.

„Риба је позната као добра храна за мозак, али има јаку киселу реакцију, јер садржи много фосфора. Kисеоник је најгори непријатељ у борби против старости“, рекао је Никола Тесла за Тајм магазин када је имао 75 година.

Додао је да се уздржава од меса и преферира вегетеријанску исхрану, али познато је да је уживао у вискију.

Прочитајте и Шта су јели познати диктатори?

Тесла кромпир ставља као обавезну намирницу коју треба конзумирати макар једном дневно јер садржи вредне минерале и соли.

Овај геније је преферирао и вежбање и шетао је 8-10 километара дневно.

Тесла је у 77. години живота изјавио како има одличне здравствене резултате и да се никада није осећао боље и енергичније:

„Енергичан сам, снажан, у потуности владам својим менталним способностима, а што је најважније трошим веома мали капацитет своје енергије јер сам научио како да је чувам захваљујући искуству.“

 

Ствар укуса

ПОСТАВИ ОДГОВОР

*