Гиле из Електричног оргазма ускоро постаје будистички монах!

1

Срђан – Гиле Гојковић ће се замонашити у Мјанмару, тамошњем будистичком храму.

Гиле је потпреседник будистичког друштва “Средњи пут”, а заједно са председником Бранком Ковачевићем био је домаћин пре неколико дана монаху Кхамаи Даммаммаију, који је одржао предавање о будизму.
Друштво које у Београду постоји већ пет година планира да оснује и будистички храм у близини Београда.

– Ми смо будистичко друштво “Средњи пут”, али постојимо као удружење грађана. Ја сам председник, Гиле је потпредседник. Много људи у Србији је заинтересовано за будизам, који је више психологија и филозофија него религија. Надам се да ћемо ускоро моћи да оснујемо и храм у Србији и да доведемо монахе – рекао је Бранко Ковачевић.

А познати музичар, фронтмен “Електричног оргазма” Срђан – Гиле Гојковић следеће године би требало да се замонаши у једном од будистичких храмова у Мјанмару. Он се пре неколико година приклонио будизму, а зашто је то урадио, открио је својевремено за магазин “Блиц Пулс”.

– Ја сам се увек питао које је објашњење ове егзистенције, шта се овде заправо дешава на практичнофилозофском нивоу. И када сам прочитао прву књигу о будизму, то ми се учинило као први логичан одговор који разумем. Савршено разуман, без икаквог мистицизма, магичних сила, све си некако могао на основу свог живота и искуства да провериш лично. Тако је све кренуло. Будизам је психологија. Буда је човек чији би најближи опис био – доктор. Он је успео да спозна који је највећи проблем људске егзистенције, а то је та вечита незадовољеност и патња. Будизам ти даје дијагнозу, каже како је болест настала у уму и на крају даје пут како да се излечиш – испричао је Гиле.

Блиц

1 КОМЕНТАР

  1. Читао сам доста о томе али најдража ми је књига о томе „СТАКЛЕНЕ ОЧИ ИНДИЈЕ“. Тако да мислим да овом занесењаку треба показати „средњи прст“!

ПОСТАВИ ОДГОВОР

*