Глазјев: Историјске земље Малорусије и Новоросије морају бити враћене у састав Русије

0

ПУТИНОВ САВЕТНИК: У СУПРОТНОМ ЋЕ БИТИ ПОД АМЕРИЧКОМ ОКУПАЦИЈОМ И СТАЛНА ПРЕТЊА РФ

Академик Сергеј ГЛАЗЈЕВ: „У Кијеву владају они који фактички опслужују америчке интересе у Украјини и добијају инструкције и финансије из америчке амбасаде“
САВЕТНИК Владимира Путина – академик Сергеј Глазјев – није случајно трн у оку америчких миљеника који тренутно држе власт у Кијеву.

Пред учесницима међународног форума „Донузлав-2017“ рекао је да историјске земље Маорусије и Новоросије морају бити враћене у састав Русије јер ће, у супротном, те територије које се налазе под окупацијом „америчких марионета“ бити стална претња безбедности РФ:

„Народ никада неће признати – ни у каквој форми – украјински нацизам. Захваљујући мудрој одлуци нашег председника, Крим се вратио без крви, легитимно и са тријумфом. Но, на жалост, нисмо могли да се одужимо и остатку Руског света. Желим да кажем: док не вратимо Малорусију и Новоросију у састав Русије – живећемо са затрованом раном која је захватила део Руског света, у ситуацији да се милиони људи дресирају у антируској хистерији. Стално ћемо се суочавати са претњом својој безбедности и могућом ескалацијом хибридног рата на за нас најнезгоднијем фронту“.

Глазјев је посебно указао да греше сви који се уздају у крах актуелног кијевског режима:

„Украјина је данас окупирана територија. Тамо нема легитимне власти. Тамо се нема са киме разговарати. Тамо постоји само опслуга америчких агресора, опслуга која добија инструкције из америчке амбасаде, из које јој стижу и финансије. У Кијеву владају они који фактички опслужују америчке интересе у Украјини“.

Закључио је упозорењем: „Управо због овога, не трба се надати да ће тај и такав режим пасти сам од себе. Зато што је исцрпио све своје ресурсе“.

Факти

ПОСТАВИ ОДГОВОР

*