Глумац Горан Јевтић саслушан пред Судом: Нисам обљубио малолетника!

0

Суђење се одвија иза затворених врата, а почело је у подне. Глумац је у пратњи телохранитеља ушао на задњи улаз зграде суда.

– Оптужени Јевтић је остао при тврдњи да није обљубио младића. Негирао је све наводе тужилаштва. Оштећени малолетник је пак остао при својој тврдњи да га је глумац обљубио – каже саговорник “Блица” упознат са суђењем.

Поред њих двојице сведочила су и два стручњака психијатријске струке и то о психичком стању оптуженог Јевтића, али и оштећеног малолетника. Наставак суђења је заказан за децембар. Јевтић је оптужен за обљубу немоћног лица за шта је према закону предвиђена казна затвора од две до десет година.

Јевтића оптужница терети да је јуна 2014. године у тоалету Народног позоришта у Сомбору извршио обљубу над немоћним лицем, малолетним Л. К. Пошто су сазнали шта се у тоалету догодило, дечакови родитељи су поднели кривичну пријаву против глумца. Нешто више од годину дана касније, Основно тужилаштво у Сомбору подигло је оптужницу за догађај за који је глумац тврдио да је у питању „глупост“ и од почетка је негирао да је обљубио малолетника. У одбрану глумца стале су бројне његове колеге које су покренуле и потписивање петиције подршке.

Блиц

ПОСТАВИ ОДГОВОР

*