Глумац из фри-шопа

0

Још на лету Београд–Франкфурт Мехо Омеровић је осетио стомачне проблеме, па је отишао у тоалет. Стомачне тегобе осетио је и на Франкфуртском аеродрому, где је парламентарна делегација чекала лет за Брисел. Шеткајући се по аеродрому, приметио је фри-шопове и видео акцију – 30 одсто снижење за козметичке производе. Кад наш човек чује за снижење, стомак се одмах смири. Мехо је узео парфем и три кармина. Али, изненада доживљава снажан, неиздржив бол у стомаку. Нису то били лептирићи, него олуја која може да га претворити у првог политичара из Србије који је пуштен низ воду због – велике нужде!

Мехо се исповедио у ситна цревца о својим проблемима с цревима једној београдској телевизији. Избезумљено је погледом тражио стрелице које воде ка тоалету. Али не лези, враже. У једној руци је, трчећи, држао парфем, а у другој кармине.

Враћа се, после петнаестак минута, насмејани Мехо ка фри-шопу. Али тамо се одвија други чин његове драме. Полицајац му прича нешто на немачком, али Мехо зна немачки само из партизанских филмова.

Полицајац прави службену белешку, али је тешко доакати искусном политичару као што је Мехо Омеровић. Уместо новца или платне картице, он потеже дипломатски пасош и позива се на дипломатски имунитет.

Полицајац је немоћан, а Мехо с олакшањем лети за Брисел. Али Немачка је педантна земља па је извештај из фри-шопа доспео у београдске медије. До тренутка његовог уласка у фри-шоп, педесетдеветогодишњи Мехо Омеровић је важио за играча који изузетно вешто плива у политичким играма. У политику је ушао јер није успео да упише глуму. У Београд га је, уосталом, довела вештина да лако улази у различите ликове. Ушао је у ужи избор на Факултету драмских уметности, али није примљен, па је схватио да постоји позорница где може да искаже у потпуности свој глумачки таленат. Како за комедију, тако и за драму.

Био је члан Председништва ЦК СКЈ, потом су га демократски ветрови пребацили до Вука Обрадовића, потом до Небојше Човића и ДОС-а, а коначно уточиште је пронашао код Расима Љајића у, наравно, владајућој коалицији. Тренутно је председник парламентарног Одбора за људска и мањинска права и равноправност полова.

Председница парламента Маја Гојковић му је озбиљно замерила јер није дошао код ње да поразговарају о немилом догађају. Мехо, међутим, избегава не само Мају већ и Скупштину. Нема га ни на седницама парламента, ни на седницама одбора коме председава.

Да ли је каријера Мехе Омеровића завршена или ће се након самоизолације и терапије пробиотицима он поново појавити у новом агрегатном стању? Да је уместо дипломатског пасоша извадио 170 евра и платио козметику, све би прошло без халабуке. Или ће вешти и брзи Мехо поново доказати да нужда закон мења?

Душан Стојановић
Политика

ПОСТАВИ ОДГОВОР

*