Гњилане: Графити мржње према Србима

Двадесетак младића албанске националности исписало је графите са позивом на убијање Срба у близини цркве у Гњилану где се окупљају малобројни преостали Срби. Претили Србима док су писали поруке мржње

0

ГЊИЛАНЕ-”Убиј Србина”, „Kill all Serbs“, „UCK“, као и графити сличне садржине исписани су на објектима у улици покрај цркве Светог Николе у Гњилану где се окупљају малобројни Срби.

Наиме, како су овдашњи Срби испричали за Новости,двадесетак младића албанске националности је током исписивања графита упућивало претње преосталим Србима у овом граду.

-Због повика и претњи групе од двадесетак младића провели смо непроспавану ноћ. Бојали смо се да нас не нападну као током мартовског погрома 2004. године-испричали су малобројни Срби који се окупљају око цркве у центру града.

Реагујући на застрашивање и претње упућене Србима, којих је у Гњилану свега око тридесетак, Иван Томић, директор Канцеларије за заједнице, рекао је да је верски и етнички мотивисана мржња која позива на убијање Срба,демонстрација силе већинске заједнице која овим нападом позива на етничко чишћење. Томић је истовремено позвао командира полиције да насилнике приведу правди.

Вечерње Новости

ПОСТАВИ ОДГОВОР

*