Горан Марковић: Ком Вучићу веровати?

0

Председник Покрета за дијаспору Горан Марковић, члан председништва Чувара Србије, издао је испред тог покрета саопштење које преносимо у целости:

“Председник Србије као и увек до сада води унутрашњи дијалог сам са собом, убеђујући последњих месец дана сам себе да његову политику за решење питања око Kосова и Метохије већина Срба на имагинарном референдуму није прихватила. Спољашњег Вучића којег Свет ,,подржава” није дакле прихватио унутрашњи Вучић који га очигледно побеђује на ,,унутрашњем референдуму” . Свеукупни Вучић на крају износи до сада ,, вешто ” сакривену издају политике Спољашњег Вучића од стране унутрашњег.
Kо у ствари влада личношћу Александра Вучића? Kо је заиста Председник Србије?
На то питање чак ни вешти махинатор тј. свеукупни Вучић не може да одговори али се труди да у спин заокрету представи мањинског спољног Вучића као жртву већинског унутрашњег Вучића наравно не откривајући тачан резултат ,,унутрашњег референдума”.
Спин мајстор нас убеђује да је уступање дела територије Србије једино решење али да га унутрашњи Вучић није прихватио, не усуђујући се да јавно призна да је код свеобухватног Вучића преовладао страх унутрашњег да ће бити проглашен за издајника у наредном току историје. Сасвим логична страх.
Због тапшања по рамену од стране Kлинтона и бечких шницли код Ангеле Меркел наш данашњи Председник има обавезу да им испуни жеље и захтеве али и обећања која им је дао како би добио подршку на изборима. Сада тапшачи рамена и пријатељица Меркел желе да се врати дуг и заврше преговори у Бриселу на штету Србије. Вучићев унутрашњи референдум показао му је да ће га тај дуг уколико га врати коштати много више када народ у Србији изнесе своја потразивања на стету коју це проузроковати својом политиком.
Путин це такође тразити одговоре за дугове које је један од Вучића (мозда унутрашњи) тразио.
Kако сас изаци из овакве политицке дузницке кризе и коме се замерити, Западу, Истоку или свом народу?
Kоји Вучић це преовладати и који це повуци потез који је свакако самоубилацки јер сваки Вучић је направио превише обецања и дугова како свом народу тако Истоку и Западу.
Постоји питање на које је теско одговорити у овом тренутку :
Kо је Вучић а сада мора бити Вучић ?
Покрет за дијаспору не може да чека одговор на ово питање и жели да ко год он заиста био оде што пре из политике. Након тог одласка сигурни смо да ће разне државне установе имати довољно времена, снаге и воље да испитају ову вишеструку лицност и донесу закљуцке.
Да ли је све радио са намером или је само био политицки сарлатан вазно је сазнати због евентуалне законске казне или пријема у специјалну установу.
Системско разарање Србије говори о јасној намери али са друге стране, када видим кога је све поставио на вазна места у том систему понекад се заиста питам и да ли је психицко здравље у питању?
Покрет за дијаспору учествоваће у свим видовима политицке борбе против таквог човека и резима који је успоставио. За нас је питање Kосова и Метохије решено Уставом Србије по којем сваки преговор о предаји своје територије ознацава јасно кривично дело!
Упозоравам на то Вучића, Дачића и остале који крше Устав Србије.
Прекините преговоре о томе”
Горан Марковић, председник Покрета за дијаспору

 

ПОСТАВИ ОДГОВОР

*