Goran Medaković: Hrvatska diše damarima nedoklane srpske dece

0

Takvu državu i te zločince današnja Hrvatska glorifikuje. Savremena, evropska država Hrvatska je produžetak NDH. A sve to pod okriljem EU. Svaka država koja je stvorena genocidom nad drugim narodom, koja je svoju „državu” natopila krvlju nedužnih i nevinih mora da propadne. Ne može u takvoj državi da se govori o pravdi, zakonima, kulturi, religiji, ljudskim pravima, bilo čemu ljudskom.

Kao osnovci smo išli da odamo poštu žrtvama dečijeg logora u Sisku, pazili smo gde stajemo. Bilo je, ne sećam se, četiri ili pet okruglih mesinganih ploča na zemlji koje su označavale humke. Kustos nam je pričao priču koja nije za dečije uši. Ustaše su klale toliko dece i bacale u jame, da su od umora počele da greše. Poneko dete zaklali bi napola i tako poluzaklano bi bacali u jamu. Ustaše bi naposletku jame zagrtale zemljom. Svedoci su pričali da se zemlja pomerala od mučeničkih truaja nedoklane dece, koja su onako poluživa zatrpana još disala. Humke su disale.

Takvu državu i te zločince današnja Hrvatska glorifikuje. Savremena, evropska država Hrvatska je produžetak NDH. A sve to pod okriljem EU. Svaka država koja je stvorena genocidom nad drugim narodom, koja je svoju „državu” natopila krvlju nedužnih i nevinih mora da propadne. Ne može u takvoj državi da se govori o pravdi, zakonima, kulturi, religiji, ljudskim pravima, bilo čemu ljudskom. To pravo sama sebi uskraćuje i EU, koja sramno ćuti i dopušta najsramniju, izuzetno opasnu eskalaciju nacizma i fašizma u Hrvatskoj. Deceubice i ustaške zveri bivaju proslavljane ne samo od strane državnog vrha Hrvatske i zabrinjavajuće velikog dela hrvatskog naroda , već i Brisel daje podršku. Primer je i nedavna izložba o Stepincu.

Pitam se da li je moguće da su ljudi na Balkanu zaboravili sav užas devedesetih (ako se već ne sećaju ustaških zverstava) i kako su nas i zbog čega drugi gurnuli u rat? Postoji li barem tračak zdravog razuma u Hrvatskoj? Postoje li osim (preživelih) Srba i drugi građani Hrvatske koji su dovoljno osvešćeni, dovoljno ljudi, da se ograde od povampirene ustaške zločinačke politike današnje Hrvatske?

Dok stoje na humkama, kojima je premrežena čitava teritorija Hrvatske, osećaju li damare poluzaklane dece? Čuju li vrisak srpskog, nedužnog deteta koje ubijaju i kolju iznova i iznova kroz vekove! Ustaškom rukom, podrškom države, zaboravom, zataškavanjem.

Pitam se da li u Hrvatskoj neimari kada dižu spomenike zločincima razgrnu kosti ustaških žrtava ili temelj saliju direktno preko kostiju ?

Goran Medaković

Sajt pokreta Dveri

POSTAVI ODGOVOR

*