Горан Весић: Балша Божовић и екипа желе још тајкунских комбинација!

0

Члан Градског одбора Београд СНС Горан Весић данас је рекао да функционер ДС Балша Божовић у недостатку било каквог програма шири мржњу и лажи и „жели још тајкунских комбинација и поново Београд задужи за 1,2 милијарде евра“.
Весић, преноси се у саопштењу Градског одбора СНС, истиче да Божовић „са својом лоповском дружином у саставу Ђилас, Шапић и Шутановац“ хоће да пљачка Београд и додаје:
– Свако ко жели добро Београду требао би да буде срећан ако Влада Републике Србије жели да додатно финансијски помогне свом главном граду. А коме ће ако не Београду који чини 40 одсто друштвеног производа земље. Влада Републике Србије финансира обнову половине фасада у Београду, финансира 50 одсто обилазнице око града и многе друге пројекте.
Наводи и да је за то колико пара има Београд довољно погледати београдски буџет 2017. који износи 102 милијарде, док је 2013. када је град водио Ђилас износио 78 милијарди динара.
– А како су Ђилас, Шапић, Шутановац, Јеремић и Јанковић радили пре нас довољно говори податак да Градско саобраћајно предузеће, за првих 11 месеци 2010. године, запосленима и привремено ангажованим радницима није уплаћивало законом прописане пореске доприносе за радни стаж и здравствено осигурање, док је исплата нето зарада уредно вршена – указао је Весић.
Он је назначио и да су само те године Ђилас, Шапић и Шутановац задужили државу за 1.740.041.010 динара само у ГСП.
– Те године, поред тог дуга, Београд је био највећи дужник пореза у земљи са 1.643.852.250,91 динара дуга – прецизирао је Весић.
Истиче и да за разлику од времена када су град водили Ђилас, Шапић и Шутановац град Београд данас не дугује ни динар за порез, а све обавезе према корисницима исплаћује у дан.
– И све то у условима када смо вратили 500 милиона евра кредита, од 1.2 милијарде евра колико је ова екипа задужила Београд – додао је Весић и поручио да одговорна градска власт, предвођена СНС, Београд гради и модернизује.
У том смислу Весић апострофира да је данас у Брограду 1.111 активних градилишта, да се незапосленост смањује, а инфраструктуру унапређује.
Божовић је раније изјавио да је „Београд до пре пет година финансијски помагао градовима и општинама широм Србије“ док је сада дошло до тога да се из буџета Србије за њега „издваја помоћ од 100 милиона динара јер не може да измирује основне обавезе“.

ПОСТАВИ ОДГОВОР

*