Горбачов: Путин је лидер који има заслужену подршку народа

0

Председник Русије Владимир Путин је лидер који данас заслужено ужива подршку грађана, и то је неопходно узети у обзир и препознати оно за шта је расположен народ, сматра бивши председник СССР-а Михаил Горбачов.

„Ситуација је таква да Русија има много проблема и веома је сложена међународна ситуација. Стога народ има природну жељу да се осигура и не жури са доношењем одлука. Данас је Путин заиста лидер који заслужено ужива подршку народа и то се мора узети у обзир и мислим да то треба препознати — за шта је расположен народ“, рекао је Горбачов за Спутњик коментаришући одлуку председника.

„Људи сад живе прилично тешко, напето, а живот је такав да мора много да се зна и још много одлучује, извлачити из безизлазног положаја и тако даље“, додао је политичар.

Горбачов је додао да остаје заговорник промене власти, али сада држава пролази кроз тренутак када слоган треба да буде „не жури“.

„Рекао бих овако: Принципијелно остајем заговорник одлуке коју смо развили у оквиру демократизације друштва на почетку перестројке. А тај приступ је био овакав: смена као најважнији принцип демократије, људи не треба да остају на власти, који су већ физички неспособни, а и уопште који су се истрошили“, рекао је Горбачов.

Он је нагласио да је неопходно „уступати новим генерацијама које следе једна за другом“. То је веома важан принцип. „Али постоје и такве ситуације у историји, у животу, када морају да се праве одређене корекције како се не би изгубила контрола и заједно са народом одлучити како правилно поступити“, прецизирао је политичар.

„Сада се сви питају, и мудри и не баш, шта радити, да ли треба мењати руководство? Узмите цео свет и видећете да је то свуда случај и да су доношене нестандардне одлуке“, рекао је бивши совјетски лидер.

Путин је у среду током разговора са радницима фабрике ГАЗ у Нижњем Новгороду изјавио да ће се кандидовати за председника Руске Федерације на изборима 2018. године.

 

 

Спутник

ПОСТАВИ ОДГОВОР

*