ГОРИ ОД АФРИKЕ!– Плате у СРБИЈИ!

1

Просечне нето плате (без пореза и доприноса) су прошле године у чак 21 афричкој земљи биле веће него у Србији, а само у 12 држава су биле ниже, рекао је агенцији Бета директор Мреже за пословну подршку у Србији Драгољуб Рајић.

Он је подсетио да је у 2016. години просечна нето пата у Србији износила 397,49 долара или 46.097 динара.

Рекао је да су више просечне плате од грађана у Србији у прошлој години имали запослени у Анголи, Либији, Замбији, Лесоту, Јужноафричкој Републици и Малавију, где су износиле од 1.806,50 до 1.126,12 долара.

“Србију су претекли и Либерија, Намибија, Габон, Свазиленд, Kонго, Боцвана, Судан, Џибути, Обала Слоноваче, Чад, Танзанија, Екваторијална гвинеја, Мароко, Мозамбик и Зимбабве, где су плате износиле од 998,93 до 397,78 долара”, рекао је Рајић.

“Овакви резултати показују да концепцију развоја економије у Србији треба под хитно преиспитати јер је Србија по стању у економији на нивоу средњеразвијених афричких земаља у којима влада безакоње и корупција”, оценио је Рајић.
Већини тих земаља, према његовим речима, недостају основне животне намирнице и принуђене су да их увозе, за разлику од Србије која има и вишкова за извоз.

Дневни журнал

1 КОМЕНТАР

  1. Pa lepo demokrate unakazise Srbiju . Srbija nije nikada do ovih dana i demokratije uvozila hranu vec je bilo za izvoz i to prilicno da ne kazemo u izobilju . Cak ni za vreme Hitlerove okupacije je nije uvozila . Pametnom dovoljno . A sto se plata tice pa to je rezultat liberalnog kapitalizma . Srbija je postala deponija za otpad koji nece niko kako materijalni , tako i ljudski , unistava se poljoprivreda, prodaje se zemlja strancima, cak neko pametan hoce i izvore voda da proda ( obradivo zemljiste i izvori voda su strateske sirovine i to bi ustavom trebalo zabraniti bezalternativno ) a u Srbiju dovede sklapacku robovlasnicku industriju gde ce robovi raditi do iznemoglosti za plate koje im nece biti dovoljne ni za puko fizicko prezivljavanje . Trazili , dobili . No problem je u PETOJ KOLONI koja radi za strane nalogodavce na stetu Srbije . Nekada se to zvalo IZDAJOM i kaznjavalo STRELJANJEM a danas takve nesmes pipnuti jer narusavas njegova ( ili njena ) ljudska prava a on ocito radi izdajnicki protiv Srbije. Sve je izokrenuto naopako , ali valjda ni to ludilo nece 100 godina . Ako se ovako nastavi , mladi skolovani ce se razbezati a ostace starci i kad oni pomru ostade ledina , bez stanovnika. Lepa perspektiva .

ПОСТАВИ ОДГОВОР

*