Хаос и масовна крађа на Kосову, Срби узнемирени!

0

Последњих месеци у селима Бабин Мост и Милошево, у општини Обилић на Kосову и Метохији, све чешћи су случајеви крађе стоке и пољопривредних машина.

РТK на српском језику наводи се да се у протеклом периоду десило више провала и крађа у овим местима, када је из неколико домаћинства украдено шест грла стоке, пољопривредна машина, акумулатор, пумпа за воду и друго покућство, што је узнемирило мештане овог краја.

Наводи се да се последња крађа десила пре два дана у Милошеву, када је породици Ађанчић украдена коза и јаре.

”Ово је четврта крађа за две године, нисмо пријавили полицији, јер од тога нема ништа, што значи да и сада ништа од тога не би било. Није то нека материјална штета, али смо везани били за то, козе смо држали ради лека. Ја сам јако узнемирена понекад размишљам да овде живота нема”, изјавила је Благица Ађанчић.

Наводи се да је три километра даље, у Бабином Мосту у протеклом периоду извршено више крађа, многа домаћинства претрпела су губитке, а о починиоцима ни трага, ни гласа. Сретену Вучковићу украдена је пољопривредна машина, а Олги Јовановић четири јарића.

”Kада сам устала видела сам да јарића нема, била сам веома уплашена. Сину су пробали кола да украду, покидали су жице унутра, вероватно нису успели да их упале, па су узели само акумулатор”, рекла је Јовановићева.

Вучкович је казао да су му “узели мотокултиватор, полиција је долазила али ништа”.

“Уплашени смо да лопови могу поново доћи”, навео је он.

Становници Бабиног Моста су забринути јер крађе не престају, а починиоци ових кривичних дела остају некажњени.

”Целе ноћи дежурам по дворишту, не смем нигде отићи јер ће нешто да украду”, изјавио је забринути мештанин Бабиног Моста.

Други мештанин овог села додао је да “када се десило код комшије и код нас ће се десити””.

Наводи се да нека домаћинства у Бабином Мосту случајеве крађе нису пријављивали полицји, јер како кажу ниједна крађа до сада није расветљена.

РТK на српском језику преноси да мештани апелују на полицију да се додатно ангажује како би починиоци ових дела били кажњени.

Kанцеларија за Kосово и Метохију донирала је јуче две краве и два телета породици Марковић из села Зебинце, у општини Ново Брдо, којој су на Ðурђевдан лопови одвели две краве из штале.

Тањуг

ПОСТАВИ ОДГОВОР

*