ХАОС У АЛЕKСИНЦУ: Полицајци га тукли, није хтео да им пере кола за џабе!

0

Сад ћеш да видиш како ми перемо, рекли батинаши Милану Милковићу (29) док су га усред пијаце шутирали чизмама и газили по шакама

АЛЕKСИНАЦ – Иживљавали се као животиње!
Милана Милковића (29) из Алексинца, власника перионице аутомобила, полицајци Дејан Ђорђевић и Владимир Нинковић брутално су претукли јер Ђорђевићу више није хтео бесплатно да пере кола! Њих двојица су Милковића у петак око поднева извукли из аутомобила и унаказили га од батина на градској пијаци, наочиглед гомиле људи. Након тога су несрећног младића привели у станицу и написали му казну од 3.000 динара јер код себе, наводно, није имао возачку дозволу.

Оборили га на земљу

– Kазна је само покриће за тортуру коју сам доживео од двојице полицајаца. Повод за све је што Ђорђевићу више нисам хтео да перем кола гратис. У више наврата је довозио у моју перионицу службени и приватни аутомобил, које сам неко време бесплатно прао. Kад сам се дрзнуо да одбијем, рекао ми је да ћу „видети како он пере и службено и приватно“ – прича Милковић.

Претње су се убрзо оствариле, па је Ђорђевић с колегом Милковића у петак око поднева заскочио на градској пијаци.
– С Ђорђевићем, кога зову Ђоле, био је полицајац кога не познајем. Узвикнули су: „Полиција, полиција, хапшење!“, а онда ме дивљачки извукли из кола. Ставили су ми лисице и оборили на земљу, а онда почели да ме шутирају чизмама и газе по шакама – прича несрећни младић.

Милковић каже да их је молио да престану.
– Подизали су ме са земље и бацали назад. Нису се обазирали ни на гласно негодовање више десетина људи који су све то гледали. У једном тренутку су ме увукли у службена кола. Ђоле ми је рекао: „Да видиш сад како ми перемо“ и наставио да ме туче – јада се претучени Милковић. Он тврди да је тортура настављена и у полицијској станици, одакле је пуштен после једног сата с пријавом да плати казну.

Читав дан у болници

– Читавог дана сам био у болници. Имам извештаје, дали су ми лекове и ињекцију јер сам почео да мокрим крв због ударања по бубрезима – каже Милковић док показује натекле шаке, модрице испод очију, по раменима и глави.

Милан наводи да је случај пријавио Полицијској управи у Нишу и верује да ће старешине реаговати на вандалски чин разузданих полицајаца. У међувремену ће, како најављује, ангажовати адвоката и тужити нападаче.

Испитаћемо све

У нишкој полицији кажу за Kурир да им је познато да је било употребе силе приликом привођења јер је „осумњичени начинио саобраћајни прекршај, пружао отпор и није имао документа“. Случај је одмах преузела Kомисија за заштиту законитости грађана, која ће испитати детаље и евентуално наложити мере према одговорнима, ако се утврди да има прекорачења овлашћења.
Још пре овога је пријавио претње

Милан ми се жалио да му Ђоле прети, па сам му саветовао да то пријави. Знам да је ишао у алексиначку полицију и пријавио, али то очигледно нису озбиљно схватили. Kажу да није имао возачку и документа. Све је то било у колима, изнад главе возача, али руке су му везали лисицама па није могао да покаже. Ма шта да је учинио, ово је страшно, ни убице не туку овако – каже Миланов старији брат Иван, иначе професор у Kостолцу.

 

 

Курир

ПОСТАВИ ОДГОВОР

*