ХАОС У БАРСЕЛОНИ Воз ударио у станицу, ВЕЛИKИ БРОЈ ПОВРЕЂЕНИХ

0

На железничкој станици у Барселони дошло је до судара у којем је повређено најмање 54 особа, пише РТ.

#últimahora Veinte heridos en un accidente de tren en la Estación de Francia de Barcelona https://t.co/hzB1NHs1W5pic.twitter.com/rhY1kcAxzB

— Crónica Global (@cronicaglobal) July 28, 2017

До несреће је дошло када је воз ударио у станицу у Барселони, саопштили су шпански званичници. Повређено 54 особе од који је једна задобила тешке повреде када је воз ударио у стуб на крају шина у станици у центру града, саопштиле су екипе за ванредне ситуације. „Мање озбиљно“ је повређено 19 особа међу којима је и машиновођа, а 34 особе су задобиле лакше повреде, преноси АФП. За сада ниједан смртни случај није потврђен.

Mi tren ha chocado al llegar a estación de Francia hoy pic.twitter.com/WYGJMbcw7j

— Felix Rios (@iamfelixrios) July 28, 2017

Портпарол цивилне заштите изјавио је да су међу повређенима држављанин Француске и Румуније, а да су остали повређени шпанске националности.

Несрећа се догодила током јутарње гужве на станици Франциа у центру града око 7.15 ујутру.

48 heridos, cinco de ellos graves, en el choque de un tren de @rodaliesen la estación de #Francia en #Barcelona https://t.co/F2vU0XUNhRpic.twitter.com/i5Y3yFKBXs

— CIEM – Info y Emerg (@Cieminfo) July 28, 2017

ББЦ преноси незваничне наводе да машиновођа није кочио приликом уласка у станицу, а британски таблоид „Сан“ пише да је воз ушао у станицу крећући се брзином од око 80 километара на сат.

 

 

Блиц

 

ПОСТАВИ ОДГОВОР

*