ХАОС У ВЕНЕЦУЕЛИ: Демонстранти запалили кућу Уга Чавеза, до сада 51 особа изгубила живот (ФОТО)

0

Опозициони лидери апелују на своје присталице да се уздрже од нереда, али и тврде да су за бројне нападе и жртве одговорни припадници провладине милиције

Демонстранти који више од 50 дана протестују захтевајући оставку председника Венецуеле Николаса Мадура запалили су на западу земље кућу у којој је бивши лидер Уго Чавес провео детињство, саопштиле су данас локалне власти.

Тужилаштво је саопштило да су јуче два младића, од 22 и од 19 година, убијени из ватреног оружја у савезној држави Баринас, а биланс мртвих од почетка протеста пре осам недеља износи 51, јавиле су агенције.

Осуђујуц́и глад и репресију у земљи, Мадурови противници су уништили најмање пет споменика подигнутих у славу Чавесу. Ментор садашњег шефа државе и оснивач Боливарске револуције умро је у марту 2013.

epa01_14955300647

Незадовољни несташицама основних намирница и лекова, огромном инфлацијом и кршењем људских права, демонстранти захтевају превремене изборе.

Полиција је у више наврата током протеста употребила сузавац, а демонстранти су одговорили бацањем каменица и „молотовљевих коктела“.

epa_14955300561

У граду Баринас, демонстранти су јуче запалили кућу у којој је Чавес провео детињство, као и низ владиних зграда. Паљење куће је била кулминација нереда и сукоба учесника протеста са припадницима националне гарде. Опозициони лидери апелују на своје присталице да се уздрже од нереда, али и тврде да су за бројне нападе и жртве одговорни припадници провладине милиције.

 

 

 

Бета

ПОСТАВИ ОДГОВОР

*