Хаотизација Европе почела од Балкана

0

Фор­ми­ра­њем кри­ми­нал­не др­жа­ве Ко­со­во, као у би­ли­ја­ру јед­ним удар­цем по­го­ђе­но је не­ко­ли­ко ку­гли: Ср­би­ја, Евро­па, али и по­сто­је­ћи по­ре­дак у це­ли­ни.

Сви који се прибојавају да би нови светски сукоб могао да почне због претњи севернокорејског лидера Ким Џонг Уна – да ће у случају да га нападне Доналд Трамп атомским ракетама сравнити са земљом  не само Јужну Кореју и Јапан већ и САД – могу да одахну. Андреј Иљич Фурсов (66), директор Центра руских студија Московског хуманитарног универзитета и Центра системско-стратегијских истраживања, одмахује руком и каже да је све то око Северне Кореје спектакл.

– Не мислим да свет улази у епоху „трећег светског рата”, већ у доба у којем све више нестаје граница између мира и рата. Човечанство ме подсећа на време када се завршавао антички период, а средњи век још није почео – каже Фурсов који је у београдском Институту за европске студије одржао семинар о криптоисторији где је представио и серију зборника о скривеним шифрама историје: „De Conspiratione / О завери”, „De Aenigmate / О мистерији”, „De Secreto / О тајни” који су урадили истраживачи његовог центра.

Политика

ПОСТАВИ ОДГОВОР

*