Haotizacija Evrope počela od Balkana

0

For­mi­ra­njem kri­mi­nal­ne dr­ža­ve Ko­so­vo, kao u bi­li­ja­ru jed­nim udar­cem po­go­đe­no je ne­ko­li­ko ku­gli: Sr­bi­ja, Evro­pa, ali i po­sto­je­ći po­re­dak u ce­li­ni.

Svi koji se pribojavaju da bi novi svetski sukob mogao da počne zbog pretnji severnokorejskog lidera Kim Džong Una – da će u slučaju da ga napadne Donald Tramp atomskim raketama sravniti sa zemljom  ne samo Južnu Koreju i Japan već i SAD – mogu da odahnu. Andrej Iljič Fursov (66), direktor Centra ruskih studija Moskovskog humanitarnog univerziteta i Centra sistemsko-strategijskih istraživanja, odmahuje rukom i kaže da je sve to oko Severne Koreje spektakl.

– Ne mislim da svet ulazi u epohu „trećeg svetskog rata”, već u doba u kojem sve više nestaje granica između mira i rata. Čovečanstvo me podseća na vreme kada se završavao antički period, a srednji vek još nije počeo – kaže Fursov koji je u beogradskom Institutu za evropske studije održao seminar o kriptoistoriji gde je predstavio i seriju zbornika o skrivenim šiframa istorije: „De Conspiratione / O zaveri”, „De Aenigmate / O misteriji”, „De Secreto / O tajni” koji su uradili istraživači njegovog centra.

Politika

POSTAVI ODGOVOR

*