ХАПШЕЊА ВЕХАБИЈА У САРАЈЕВУ И ГАЦКУ: Пронађена већа количина оружја

0

Припадници Агенције за истраге и заштиту БиХ (Сипа) претресли су данас стамбени објекат на подручју Сарајева због сумње у извршење кривичног дела тероризам и ухапсили једно лице, у оквиру акције хапшења вехабија, а у Гацком је код ухапшеног припадника вехабијског покрета полиција откила већу количину оружја, преносе бањалучки медији.

Акција на подручју Сарајева је извршена ради проналаска и привременог одузимања предмета који могу послужити као доказ у даљем поступку. Из Сипе је саопштено да је лце лишено слободе приведено у службене просторије ради криминалистичке обраде, након чега ће се, сходно упутствима тужиоца, одлучити о даљем статусу.

Портпарол Сипе Кристина Јозић изјавила је раније да припадници ове агенције спроводе акцију хапшења вехабија у сарајевском насељу Бућа поток.

Припадници Полицијске управе Требиње данас су у месту Борач у општини Гацко ухапсили Фикрета Каркељу (41), а претресом просторија које користи пронађена је већа количина оружја, рекао је Срни начелник ове управе Жарко Лакета.

Он је казао да је лице одраније полицији познато због припадности одређеном вехабијском покрету. Претресом куће и помоћних просторија пронађен је ловачки карабин са оптичким нишаном и 21 припадајућим метком, аутоматска пушка, три оквира и 47 метака за ту пушку, полуаутоматска пушка, карабин, камера и бајонет.

ПОСТАВИ ОДГОВОР

*