ХАРАДИНАЈ: Ово је увод у нови рат

0

Даут Харадинај, бивши генерал тзв. Ослободилачке војске Kосова и рођени брат Рамуша Харадинаја, коментаришући текст у београдском листу “Експрес“, изјавио је би размена територија између тзв. Kосова и Србије била увод у нове сукобе.

“Сви покушаји да се промене границе и мењају територије представљају корак у правцу отварања нових сукоба. За ово верујем да је најбоље решење да Србија призна Kосово као независну државу.“, оцењује брат Рамуша Харадинаја.

“Само у последњих 100 година границе у Европи измениле су се бар 37 пута. Државе се деле, цепкају, али и уједињују. Склапају савезе и ратују међусобно. И тако вековима. Зашто је онда померање граница на Балкану табу тема за Запад?Идеја о размени територија између Kосова и Србије, где би Прешевска долина била дата за север Kосова, није нова, можда ни реална, али је, по тврдњама из Београда, доскоро била прихватљива за обе стране. Сад је тај предлог поново у жижи јавности(…)“, пише између осталог у тексту “Трампа Прешева за Митровицу“. У тексту се такође наводи да би размена територија била корак ка етничком разграничењу, које би вероватно Албанци са југа и Срби са севера, који тамо чине већинско становништво, ради прихватили али се они ништа не питају.

(М. Ћурчић, Видовдан)

ПОСТАВИ ОДГОВОР

*