Харадинај повукао захтев Kосова за пријем у Интерпол

0

Kосовски премијер Рамуш Харадинај повукао је захтев Kосова за чланство у Интерполу, на предстојећем састанку те организације у Kини.

– Поверење да Kосово буде члан Интерпола већ су дале многе земље, али то није довољно да би Kосову омогућило да се придружи овој светској организацији – навео је Харадинај, а пише приштински Зери.инфо.

Харадинај се у саопштењу захвалио свим косовским институцијама које су биле укључене,као и свим међународним партнерима и позивао их све „да раде за Kосово, како би оно постало чланица Интерпола на следећем заседању“.

Харадинај је навео и да је чланство Kосова у Интерполу „директан допринос у борби против међународног криминала и тероризма“, те и да је Kосово „спремно да преузме потпуну одговорност“ као чланица Интерполу.

О чланству Kосова у Интерполу требало је да се расправља на Генералној скупштини ове организације, 26. септембра, у Kини.

Чланство Kосова требало је да буде разматрано на Генералној скупштини Интерпола, новембра прошле године, али је одложено, због, како је тада саопштено, спровођења студије о учлањењу, која ће бити представљена управо на овогодишњем заседању Генералне скупштине.

Иако је захтев за чланство поднет 2016. године, Kосово за учлањење активно лобира од 2015.

Блиц

ПОСТАВИ ОДГОВОР

*