Харадинај пуштен уз кауцију!

0

Француски суд у Kолмару у Француској пустио је данас бившег премијера Kосова Рамуша Харадинаја на слободу уз кауцију. Суд је наложио Харадинају да се два пута недељно јавља полицији и њему је одузет пасош. То значи да ће Харадинај на слободи, али у Француској, чекати одлуку о изручењу, које је тражила Србија.

Француска гранична полиција ухапсила је Харадинаја прошлу среду, 4. јануара у 15 сати по доласку на аеродром Базел-Милуз на истоку Француске, где је допутовао летом из Приштине.

Рамуш Харадинај ухапшен је по налогу за хапшење из 2006. године због сумњи да је током 1998-99. године починио ратне злочине над Србима и неалбанцима.

Надлежни суд у Француској одлучио је да Харадинаја задржи у притвору док Србија не достави захтев за екстрадикцију.

Харадинај је још једном, 2015. године био ухапшен на аеродрому у Љубљани, али је после неколико дана био ослобођен. Потерницу против Харадинаја Србија је издала 2006. године због сумње да је починио ратне злочине 1998. и 1999, у време када је био један од команданата ОВK. Њему је суђено и у Хашком трибуналу за ратне злочине, али је 2012. ослобођен свих оптужби.

 

 

 

Blic

ПОСТАВИ ОДГОВОР

*