Харадинај: Србија нам није партнер, већ непријатељ

0
Окупиране територије – Кандидат за шиптарског тзв. премијера Рамуш Харадинај, којег Србија потражује због тешких радних злочина, изјавио је данас да је „Србија непријатељ Косова” и да, ако Београд „не призна Косово, ни „Косово неће признати Србију”.

Како је пренео приштински портал Лајми, Харадинај је новинарско питање:“Да ли Србију види као партнера”, оценио смешним и чак увредљивим.

„Увреда је питати будућег премијера, односно номинованог за премијера, да ли му је Србија партнер. Србија ми није партнер. Ја имам Албанију… Имам оне који ме воле. Имам за партнера Хрватску, Аустрију, Немачку”, рекао је самоуверено Харадинај.

На питање овинара РТК да ли Србију види као партнера у „консолидацији државе Косово”, Харадинај је, како преноси портал Експреш, рекао:

„Србија је непријатељ”.

Харадинај је казао и да, ако Србија не призна Косово, „ни Косово неће признати Србију”.

За себе каже да је „већи бог од (изабраног председника Србије Александра) Вучића”.

Похвалио се и да је лично „учествовао у стварању државе Косово”, пренео је Лајми.

Иначе, ванредни парламентарни избори на Косову заказани су за 11. јун, а званично изборна кампања почиње сутра.

Харадинај, осокољен пуштањем из француског притвора где је провео неколико месеци након хапшења по Интерполовој потерници Србије, која га сумњичи за тешке ратне злочине током сукоба на Косову, кандидован је за премијера испред коалиције коју чине његова Алијанса за будућност Косова, Демократсија партија Хашима Тачија и Иницијатива за Косово (Нисма)

Танјуг

ПОСТАВИ ОДГОВОР

*