Haradinaj u Bondstilu sa Dučićem

0

PRIŠTINA – Kosovski premijer Ramuš Haradinaj danas je u Nato bazi Bondstil, a u razgovoru s komandantom Nikom Dučićem rekao da su izjave srpskih sveštenika o podeli Kosova neosnovane i da su samo spekulacije.

„Svi stanovnici Kosova bi trebalo da se osećaju sigurnim. Američki vojnici su uradili dobar posao na Kosovu i došao sam ovde da se zahvalim američkim vojnicima na njihovom doprinosu”, rekao je Haradinaj, a prenela RTK na srpskom jeziku.

Komandant Bondstila, govoreći o saradnji KFOR sa Kosovskim bezbednosnim snagama (KBS), naveo je da je današnja Haradinajeva poseta prva poseta nekog kosovskog premijera ovom vojnom kampu, a Srbe je, zbog toga što odlaze iz KBS, pozvao da ostanu u kosovskim institucijama.

„Što se tiče Srba u KBS, veoma je pogrešno vršiti pritisak na njih da podnesu ostavke. Ovde se izvanredno obučavaju i imaju mogućnosti da zarade. A to je preduslov za održavanje porodice, a najvažnije je za ostanak na Kosovu. Ja sam razgovarao sa Srbima u KBS, oni žele da ostanu ovde, da odgajaju svoju decu, da služe i uče tokom boravka u KBS”, rekao je Dučić.

(Tanjug)

POSTAVI ODGOVOR

*