ХАРАДИНАЈ УДАРА НА ТАЧИЈА: Он нема овлашћење да преговара о корекцији границе

0

Хашим Тачи у дијалогу о нормализацији односа са Србијом има овлашћења да Косову донесе признање независности али не и да разговара о корекцији границе.

То је изјавио косовски премијер Рамуш Харадинај.

– Ради се о две етапе, једно је давање поверења председнику земље да представи државу у процесу добијања признања (од стране Србије), за шта има моје поверење. У темама око граница и територија нема поверење и ја не знам зашто и мене око тога прозивају – казао је Харадинај.

Како је навео, ако тзв. председник Тачи у дијалогу постави таква питања то није постављено ни у његово име, ни у име парламентарне групе (Алијансе за будућност Косова), нити странке коју представља.

Упитан о најавама да ће Самоопределење и Демократски савез Косова тражити изгласавање неповерења влади на чијем је челу, Харадинај је рекао да „није задовољан њиховим радом као опозиције“.

– То је врло слаба опозиција. Ми настављамо неслагања, али смо данас (на седници Владе) имали 24 тема и настављамо рад за добробит грађана и иницијативу опозиције не видимо проблематичном – казао је тзв. косовски премијер.

tanjug

ПОСТАВИ ОДГОВОР

*