Харадинај: Вучић нема храбрости да пркоси Хрватима, па покушава да се игра са Албанцима

0

Бивши лидер ОВК сматра да је премијер Србије “веома слаб политичар” који је направио лош избор када је одлучио да се „ухвати у коштац с њим“
Харадинај, који је сада лидер Алијансе за будућност Косова (ААК), рекао је у телевизијској емисији „Комитети“ у продукцији приштинског „Експреса“ да Вучић Албанце види као „меке непријатеље“ и да је направио лош избор када је одлучио да се „ухвати у коштац с њим“.

„Вучић би требало да схвати да сам ја један од оних који никада не одустају у борби, ни један једини дан. А моја порука Вучићу и осталима гласи да би требало да престану да се играју с Албанцима“, рекао је Харадинај.

Он тврди да Вучић није изузетак у односу на друге лидере у региону Балкана и да је „веома слаб политичар, који није успео да побољша економску ситуацију у Србији, док Влада Србије узима зајмове да би исплатила пензије“.

Харадинај тврди и да „Вучић нема храбрости да пркоси Хрватима, који су му јасно ставили до знања где му је место“.

„Остао је без иједног потенцијалног непријатеља кога би смео да залуђује, па покушава да се игра са Албанцима. Изабрао је да се поигра са мном, али је направио лош избор“, поручује Харадинај.

Он је, у истој емисији, коментарисао Вучићеву изјаву да су га француске власти ослободиле зато што ће постати потпредседник владе, а председник Демократске партије Косова (ПДК) Кадри Весељи премијер, наводи „Газета Експрес“.

Харадинај је, с тим у вези, рекао да нема планове о потенцијалној коалицији са ПДК и да поштује одлуку народа о формирању будуће владе.

Танјуг

ПОСТАВИ ОДГОВОР

*